Creare cont / intra in cont

📞 +40.985.245.1730 ✉ contact@licitatiicolumbofile.ro

Alegerea porumbeilor

   Deși nu există o modalitate sigură de a alege porumbeii excepționali, într-o anumită măsură cunoașterea corespunzătoare a identificării trăsăturilor fizice optime la un porumbel este importantă, deoarece împerecherea porumbeilor pentru a produce succes necesită o combinație între cunoștințele pe care le dobândești din pedigree-ul păsării și experiența și capacitatea ta de crescător de a putea judeca tot ce poți din starea exterioară și fizică a păsării – trebuie să știi ce să cauți.O mai bună înțelegere a ceea ce vedeți de fapt vă poate oferi mai multe informații despre identificarea trăsăturilor comune la porumbeii.

În esență, un porumbel cu un pedigree extraordinar, dar cu un corp, o structură fizică și un aspect nesănătos este un porumbel de evitat , deoarece este puțin probabil să transmită gene bune. Este important să rețineți că există mulți alți factori care contribuie la obținerea unui câștigător, dar aceștia ar trebui să servească drept punct de plecare solid pe măsură ce vă orientați.

I. Corpul:

1. Spate și mușchi pectorali puternici

2. Forma corpului – o pară perfectă (greutate înclinată înainte)

3. Pasărea ar trebui să aibă un grad de „tensionare” care indică o bună aprovizionare cu oxigen.

4. Orientarea cozii – nu se înclină nici la stânga, nici la dreapta și ar trebui să fie aliniată pentru a fi aproape ca o singură pană

5. Echilibru – un alt punct important este echilibrul. Atunci când țineți un porumbel în mână el se va așează în mână ta într-un fel anume. Porumbeii buni sunt mereu în echilibru. Când ții acești porumbei, ei stau întinși în mână, spatele nu se mișcă la dreapta sau la stânga. Spatele poate fi puțin mai slab, dar este important să fie proporțional unul cu celălalt. Când ții un porumbel bun în mâini nu există defecte. Echilibrul este un punct foarte important.

6.Dimensiunea păsării – dimensiunea medie poate fi de preferat.

7. Studiați foarte îndeaproape forma corpului păsării, deoarece acest lucru poate dezvălui adesea dacă un porumbel de vânzare are atributele fizice pentru a reuși ca un concurent. De exemplu, o formă simplă a corpului, aripi puternice, o structură osoasă cu aspect sănătos și o reacție activă la atingere pot fi semne pozitive că o pasăre are potențial.

II.  Aripile:

1. Penele primare nu ar trebui să fie prea largi și ar trebui să existe o treaptă în sus între a 4-a și a 5-a.

2. Ultimele pene ar trebui să fie ușor rotunjite, nu ca foarfecele ascuțite!

3. Penele mici ar trebui să fie deasupra și uniformizate.

4. Calitatea penelor – mătăsos și neted.

5. Penele porumbelului, atunci când sunt în mână, ar trebui să se simtă foarte grase.

6. Pentru ca porumbeii să funcționeze bine, aripa este foarte importantă. Aripa poate fi împărțită în trei componente importante. Când te uiți la o aripă te uiți la aripa din față și apoi la aripa din spate. Există un os mic unde aripa iese din corpul porumbelului, loc țn care ar trebui să poți împinge doar un deget între corp și acel os. Dacă poți introduce mai mult de un deget, între os și carcasă, atunci aripa din spate este prea mare. Al doilea lucru pe care să îl faceți este să luați aripa din spate în mână. Aripa din spate și penele trebuie să fie groase și moi. Când deschideți aripa, nu ar trebui să aveți impresia că țineți ziar în mână. Cu o astfel de aripă din spate, porumbelul voiajer nu poate dezvolta niciodată putere reală. La deschiderea aripii este extrem de important ca ultimele patru pene să aibă o formă de rândunică și să aibă suficientă ventilație între ele

7. Importanța penajului nu poate fi subestimată – acest factor mai presus de orice alt va influența abilitățile  porumbeilor voiajori . Ocazional, porumbeii de vânzare pot avea pene uscate, ciufulite, ceea ce nu este de dorit.

III. Ochiul – ideal puternic, dar fiți atenți când judecați ochii, deoarece deseori pot induce în eroare. Nu are importanță culoarea ochiului, ci mai de grabă ceea ce transmite el  – dorința de a reuși sau ”that power of will” , așa cum îmi place mie sa o numesc.

IV. Musculatura 

1. Musculatura pectorală – Culoarea pieptului, musculatura – sa fie de un roz trandafiriu, cu strat aproape translucid de piele comparabil cu folie alimentară, foarte curat și nu solzoasă: Prea întunecat înseamnă hrănire greșită – prea multe proteine sau oxigen insuficient , iar prea deschis înseamnă că nu se află într-o formă sau condiție bună din diverse motive – care pot fi multe (boală, alimentație,stres,lipsa antrenament, etc.).

2. Mușchii pot fi lungi sau scurti. Porumbeii cu mușchi mai lungi sunt potriviți să alerge pe distanța de o zi sau mai departe, în timp ce porumbeii călător cu mușchi mai scurti sunt mai potriviți pentru cursele de distanță scurtă.

3. Mușchii de-a lungul sternului se verifică cu trei degete; ca și cum ai cânta la o claviatură. Când pasărea se relaxează în mână, mușchii ar trebui să înceapă să vibreze sau să tremure. Trebuie să aibă această calitate. Porumbeii care au această vibrație vor face în mod sigur performanță la zbor. Dar indiferent dacă capacitatea mușchilor este de zbor pe distanțe lungi sau pe distanțe scurte, aceștia trebuie să aibă capacitatea de a folosi suficient oxigen. Prin urmare, mușchii sunt de mare importanță!

V. Potenţialul genetic:

1. Cel mai important criteriu poate fi însă potențialul genetic al porumbeilor. Pentru a determina potențialul păsării trebuie să poti analiza atent un  pedigree, loc unde ideal ar fi să găsiți mai multe generații de porumbei voiajori de top.

2. Cu toate acestea, singurul mod prin care veți putea să vă dați seama de potenţialul genetic și dacă porumbeii voiajori sunt predispusi pentru a deveni (în cazul achizițiilor de pui pentru zbor) sau reproduce campioni (în cazul achizițiilor pentru matcă) este după istoricul liniei de sănge a crescătorului, rezultatele acestuia și alte detalii regăsite în Pedigree. Studiați orice detaliu din Pedigree și asociați cu alte informații pe care le dețineti sau le puteți găsi usor pe internet acum!

 
Cos cumparaturi